Православни катихета

Средња школа => Предлози и сугестије => Тему започео: jelena petranovic Новембар 05, 2009, 06:04:51Наслов: Predlog
Порука од: jelena petranovic Новембар 05, 2009, 06:04:51
da osim "skolskih opcija" postoji i "razno"


Наслов: Одг: Predlog
Порука од: Милош Антонијевић Новембар 06, 2009, 01:00:36
Биће нешто, а сад како ће то нешто да се зове, видећемо.


Наслов: Одг: Predlog
Порука од: Милош Антонијевић Новембар 07, 2009, 12:31:57
Услишена ти је молба.  ;D


Наслов: Одг: Predlog
Порука од: radomir marinkovic Новембар 07, 2009, 05:07:30
Помаже Бог, драге колегинице и колеге! :)
Ја бих да предложим самога себе за админа. ;)
Леп форум, свака част!


Наслов: Одг: Predlog
Порука од: jelena petranovic Новембар 07, 2009, 06:43:54
Bog ti pomogao! Nemam nista protiv. Hvala :)


Наслов: Одг: Predlog
Порука од: perica obradovic Новембар 07, 2009, 09:40:23
Помоз' Бог свима!  :)

...да се имена чланова промене у ћирилицу (само: "Ово је име које ће остали корисници видети."), а логовање да остане на латиници ::)


Наслов: Одг: Predlog
Порука од: radomir marinkovic Новембар 07, 2009, 10:49:32
Требало би додати подфорум "Ваннаставне активности" - саборна крштења, поклоничка путовања, такмичења, харитативна делатност....


Наслов: Одг: Predlog
Порука од: dusko maksimovic Новембар 12, 2009, 10:23:06
Slažem se sa ovim poslednjim! Evo, ja bi da pošaljem tekst koji sam koristio prošle godine za Svetosavsku priredbu! Može neko od kolega, ako želi da se prijavi kod direktora da organizuje priredbu, tekst je odličan, zanimljiv, jeste malo teži da se nauči, ali vredi pokušati! Poenta je da uzmete odgovorne đake i da dobro nauče tekst! Samo mi recite gde da ga stavim!


Наслов: Одг: Predlog
Порука од: perica obradovic Новембар 27, 2009, 07:28:45
Треба да постоји подфорум у који ћемо да стављамо законе, правилнике и остале документе који су везани не само за веронауку, већ и опште ствари које се тичу свих просветних радника, па самим тим и нас катихета.
Ево, ја бих могао неколико актуелних ствари да поставим, али не знам где.


Наслов: Одг: Predlog
Порука од: Предраг Ђукнић Новембар 27, 2009, 07:49:26
Перице,
то што ти сад пишеш је пун погодак!!!
управо је ту велики недостатак нашег идентитета у систему.
Пошаљи слободно на мој мејл, имаш у контакту.
Кад видим шта имаш од докумената и упоредим са овим идемо у наредни корак.
Пошаљи и идеје које имаш, па ћу те ја обавестити шта је до сад урађено.Наслов: Одг: Predlog
Порука од: perica obradovic Новембар 27, 2009, 09:17:01
...Да се у "додатним опцијама" при писању одговора убаци "Приложи" (датотеку), како не бисмо морали да хостујемо фајлове на екстерним серверима, него директно овде, и да се дода опција edit и delete, тј. да може да се измени или избрише порука коју смо писали.

Да се ова тема преименује у нпр. "О форуму" или тако некако.


Наслов: Одг: Predlog
Порука од: Предраг Ђукнић Новембар 27, 2009, 09:43:41
аха. То је тема за администратора. Кад види поруку то ће урадити.
На сајту је постављен одељак документа.
Ту стављамо такве фајловве. Међутим ради се о томе да је ова (правна) тема тренутно мени актуелна.
Наиме, постављам иницијативу да се сва правна акта која се односе на вероучитеље склопе у једна и тако буду доступна и јасна.
Тренутно сам у причи са мин. вера, и од понедељка ћу добити материјал.
Ово је веома битно. Што се тиче твојих докумената, они казују да почиње пријављивање вероучитеља на неодређено.
Предлажем да направимо посебну тему о правном статусу вероучитеља, што у ствари ти и ја већ радимо.
Овде можемо да размењујемо искуства и да сихронизовано "нападамо" школе ради пријаве нанеодређено. И не само то већ и о другим правним стварима.

Један си од активнијих колега на форуму, од почетка си се укључио, што ми је баш драго.
Ти беше радиш у гимназији?


Наслов: Одг: Predlog
Порука од: Предраг Ђукнић Новембар 27, 2009, 10:22:07
У реду, поздрав!

ево линка http://www.katiheta.net/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=468&Itemid=117

то је секција документи, ту ћемо ако Бог да да постављамо материјал.


Наслов: Одг: Predlog
Порука од: Милош Антонијевић Новембар 30, 2009, 08:30:50
...Да се у "додатним опцијама" при писању одговора убаци "Приложи" (датотеку), како не бисмо морали да хостујемо фајлове на екстерним серверима, него директно овде, и да се дода опција edit и delete, тј. да може да се измени или избрише порука коју смо писали.

Да се ова тема преименује у нпр. "О форуму" или тако некако.
После малог разматрања, дошли смо до закључка да би могло бити од користи омогућити опцију прилагања датотека у величини до 500 кб-а (1 мб по поруци) и то само одређених типова датотека (doc,gif,jpg,pdf,txt,zip). Ако сам изоставио неку екстензију молим да ме допуните.
Фајлови који су већи од 500 килобајта морају да се запакују и шаљу у деловима. Молим вас да такође имате у виду и то да је простор који смо наменили за смештај ових података ограничен.


Наслов: Одг: Predlog
Порука од: Бамби Фебруар 24, 2010, 01:18:43
С обзиром да су ме (као и већину) тек сад обавестили да ће бити такмичење из верске и ове године, а да ће општинско бити већ око 27.марта (што значи да ове године отпада варијанта прављења школског такмичења већ ћу ја морати да кажем појединим ђацима: "ти, ти и ти - можете да идете (зато што сам ја тако изабрао!)!, остали - sorry!"  >:( ), те претпостављам да ће опет бити фрка око припрема (вечито очито заборављају да у читавој овој причи највећи терет/невољу имају вероучитељи од којих се очекује да очас спреме скрипте и сл.; но да не трчим пред руду - ајд да видимо дал'  су ове године ипак направили неку књигу/скрипту по којима ће ђаци учити, или ће нам само по обичају дати питања, но у том случају ајд да видимо и каква ће бити питања па ће онда да коментаришемо), поготово што месец дана има само до такмичења, а тек треба да кажу шта ће конкретно бити (!?) - мој предлог је да се у оквиру секције за средњу школу стави подсекција "Ваннаставне активности" као код дела за основне школе (- мислим да би деф. требало ставити посебно за средњошколце јер нам се разликују такмичења те би било непрегледно да о средњошколском такмичењу причамо у секцији за основну школу) или пак ваннаставне активности да се ставе као посебна секција тј. не у оквиру основне или средње школе, већ засебно (што можда и не би било тако лоше (?) ), те да можемо у те "ваннаставне активности" да ставимо и тему за средњошколско такмичење (вероучитељи из основних нека виде како им одговара па нека се они посебно организују по овом питању), како бисмо могли да постављамо линкове који нам могу бити од помоћи, постављамо и размењујемо неки материјал и сл.! Имајући искуство са такмичењима за последње три године - то да имамо све на једном месту где ћемо одмах моћи да постављамо обавештења и сл. - пуно нам може помоћи (бар онима који желе да размењују материјал а не скривају га љубоморно само за своје ђаке <као да нам је циљ да наши ђаци по сваку цену победе, а не да ђаци добију што квалитетнији материјал!?), поготово (понављам) - када нам дају само месец дана за припреме!?

(Да ме не схвате људи погрешно! Mени првом се свиђа идеја такмичења првенствено због упознавања и дружења ђака из различитих школа <поготово на предивно организованим наградним путовањима које Одбор направи за оне који дођу на градско такмичење!! :) >, те због информација које ђаци који су више од просека заинтересовани за неке теме и градиво верске наставе - кроз припреме и литературу за такмичење - могу да добију! Но, ако већ то радимо, ајд' то да квалитетно и одрадимо, а да не буде само додатна (огромна <- канда неки немају често представу о томе ?>) обавеза за вероучитеље и обичан "маркетинг" ;) како се и верска настава ради на тако озбиљном нивоу да има чак и такмичење!)


Наслов: Одг: Predlog
Порука од: Бамби Март 01, 2010, 06:30:53
Чисто када већ овде "осух паљбу"  ;) (надам се да је до краја испало видљиво да је то био само покушај конструктивне критике!) ред је да овде и кажем да су ме више него пријатно изненадили овогодишњим системом да се дају теме/поглавља из релевантних књига (кад већ нема нека посебна), те да се касније питања дају из истих (те као на такмичењима из историје где ми је брат ишао - иста књига, одн. овде иста поглавља - служе за ниже и више рангове такмичења, а разлика је просто само у тежини питања које се формира из оквира истог градива)! Свака част!! А да не спомињем колико им се у моје име и у име других колега захваљујем што су нас спасили огромног еxтра посла ове године! Спаси Бог на разумевању!
Толико за овде, пошто видим да је колега Предраг Ђукнић покренуо подтему за такмичење - са коментарима се пребацујем тамо!  ;) :D


Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines | Српски превод: Јован Турањанин