Православни катихета

Форум катихета => Вруће теме => Тему започео: jelena dzopalic Мај 11, 2011, 11:17:05Наслов: Prikupljanje pomoci za kolege
Порука од: jelena dzopalic Мај 11, 2011, 11:17:05
Не знам колико наших колега посећује и чита овај форум, али ово је можда једна добра идеја за повремено сакупљање прилога и за неке друге људе.
Немојте погрешно да ме схватите али мене већ неколико година уназад забрињава чињеница да постоје наше колеге које због болести више нису у стању да раде а у тешкој су финансијској ситуацији. Има ту примера где су људи остајали без и једног динара, буквално гладовали, обраћали се многим људима за помоћ али без успеха. Ти исти људи су на крају спали на то да им помаже Каритас доносећи им ћуретину за Божић. О томе да се довијају на разне начине да набаве лекове који су им неопходни не желим ни да причам. То су примери где људи болују од заиста тешких болести.
Ја бих волела да се бар продискутује о овом предлогу, ако не на неком од састанака онда бар овде дајте неки свој коментар, своје мишљење о томе.
Да ли је могуће и њима помоћи? Јесмо ли у стању да нешто учинимо?
Праштајте људи али мене то много боли и заиста бих волела да се нешто учини.
Ако овај пост није за ову тему, нека га админи пребаце негде.


Наслов: Prikupljanje pomoci za kolege
Порука од: dusko maksimovic Мај 12, 2011, 03:21:35
Јелена, слажем се са тобом! Ми смо на нашем задњем састанку Актива управо покренули то питање и дали пример људи који су у тешкој материјалној ситуацији и како би им требало да се помогне! Подржавам твој предлог!


Наслов: Prikupljanje pomoci za kolege
Порука од: radomir marinkovic Мај 12, 2011, 06:44:27
Do sada smo dva puta prikupljali novcanu pomoc za kolege sa naseg Aktiva (Zvezdara-Grocka), a akcije su podrzali svi aktivi ciji su koordinatori bili raspolozeni za saradnju. Naravno da smo u stanju da pomognemo, samo je potrebno da neko pokrene akciju. Racunajte na nas.


Наслов: Одг: Prikupljanje pomoci za kolege
Порука од: Душица Стојковић Мај 15, 2011, 09:26:42
Слажем се. Мени је та идеја пала на памет још раније када сам чула да су се неке колеге тешко разболеле и да немају могућности да раде нити да добију пензију. Тада ми је пало на памет да се оснује фонд који би се дугорочмо бавио овим проблемом. Ми овако можемо да скупимо само једнократну помоћ,а то каткад ниеј довољно. Треба и ми да имамо свој ''вероучитељски каритас''.


Наслов: Одг: Prikupljanje pomoci za kolege
Порука од: jelena dzopalic Мај 16, 2011, 06:53:00
Баш тако Душице!
Ја сам размишљала о томе да то заиста буде на нивоу Архиепископије.
Могли бисмо да оснујемо неки фонд и да бар сваких 6 месеци уплаћујемо у тај фонд. Бар по 500 динара, свако од нас може да одвоји суму од 1000 динара годишње. И кад се укаже потреба да можемо да помогнемо колегама.
Сад ми  паде на памет и име фонда : "Будимо људи" :)


Наслов: Одг: Prikupljanje pomoci za kolege
Порука од: dusko maksimovic Мај 19, 2011, 09:08:58
БУДИМО ЉУДИ!  :)


Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines | Српски превод: Јован Турањанин