ne znam da li sam to vec negde pisala, dobra knjiga je Sveto Pismo

, i mislim da bi bilo sjajno da se odstampa neki prirucnik za versku nastavu, sa odabranim biblijskim tekstovima-Postanje, Himna ljubavi, Beseda na gori, Hristove price (npr.o bogatasu i Lazaru, udovicinoj lepti, o bludnom sinu, itd.), Hristova cuda i slicno, ali da to ima svaki ucenik, kao sto imaju citanku za srpski. Ooo, kako ovaj nas predmet ima sirok spektar mogucnosti-slicno srpskom-citanka sa biblijskim i svetootackim tekstovima na odredjene teme prilagodjene uzrastu ucenika; slicno likovnom-koriscenje raznih tehnika za prikaz raznoraznih verskih dogadjaja, predmeta..; muzickom-komponovanje ili izvodjenje kompozicija; osmisljavanje predstava; gledanje filmova,razgovori, poklonicka putovanja, obilazak Bg crkava i manastira i npr.i Bogoslovskog fakulteta, prikupljanje i odnosenje pomoci i sl.za siromasne, obilazak bolesnih i eventualno zatvorenika, itd, itd, samo sve to iziskuje znatna novcana sredstva, i malo je nezgodno npr. sve to izvoditi sa 20 grupa-odeljenja
Христос се роди!
изгледа да ћемо такве приручнике једино ми направити.
Тако ће најбрже ићи. А и најлогичније је.
Због тога смо и добили сајт, како би на њему размењивали материјале, идеје, проблеме и сл.
Тзн. ако имаш нешто од горе побројаног (шта било) , пошаљи, подели са другима и објавићемо на сајту. И онда кад се скупи још више материјала, па више колега пошаље тако нешто сл. ондаимамо приручник.
Велики позрав!!